Autoruit vervangen

Vergelijk offertes voor het herstellen of vervangen van je autoruit. Prijsverschillen tot 30%!

0 selections
0 selections

Meer dan 50 aangesloten autoglasherstellers | 4.9/5 tevredenheidsscore in België

Onze beloftes - Jouw voordelen

Enkel erkende herstellers

Kwaliteit mag nooit geen zorg zijn. Carfixer werkt enkel samen met gecertificeerde autoglasbedrijven. Al onze partners voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen. Jij kiest de voordeligste offerte!

Gratis zonder risico's

Gebruik maken van Carfixer is volledig gratis én vrijblijvend. Wanneer je via het platform een afspraak maakt, garanderen we steeds 2 jaar garantie op de herstelling.

Snel en transparant

Bij Carfixer houden we niet van wachten, dus waarom zou jij dat moeten doen? Je komt ook niet voor verrassingen te staan; je kan alles vergelijken.

Jouw tevredenheid is prioriteit

Bij Carfixer streven we naar de hoogste klanttevredenheid. Wij staan altijd voor je klaar, ook na een herstelling. Onze gebruikers geven onze service gemiddeld 4,9 op 5!

Hoe werkt Carfixer?

1. Neem foto's

Gebruik je smartphone of digitale camera om duidelijke foto’s te nemen. Hoe duidelijker de foto's hoe beter de offertes. Laad ze hier op.

2. Vergelijk offertes

Prijs, locatie, extra service, reviews,... Je vergelijkt verschillende herstellers zonder uit je zetel te komen. Advies nodig bij het vergelijken? Wij staan altijd voor je klaar!

3. Kies en herstel

Offerte gekozen? Maak eenvoudig je afspraak online en laat je auto herstellen. Beoordeel achteraf de service en de herstelling!

Autoruit vervangen of herstellen

Elke bestuurder maakt dit vroeg of laat wel eens mee; een sterretje in de voorruit. Het kan overal gebeuren en in het slechtste geval is het een hele barst in plaats van enkel een sterretje. Hoe dan ook, schade aan de autoruit (voorruit of andere) is één van de meest voorkomende autoschades.

Verschillende soorten schade

Sterretje: Het typische “sterretje” is een veelvoorkomende schade aan de voorruit. Het sterretje ontstaat wanneer een klein hard voorwerp, zoals een steentje, aan een hoge snelheid tegen het glas komt. Dit gebeurt regelmatig op de snelweg.

Barst: Wanneer er geen sprake meer is van een klein sterretje, gaat het meestal om een barst. De autoruit kan meteen barsten op het moment van impact, of het kan een sterretje zijn dat steeds verder barst. Het is dus belangrijk om bij schade je autoruit zo snel mogelijk te vervangen, ongeacht de grootte!

Autoruit herstellen

Als de schade zich beperkt tot een (klein) sterretje, kan dit meestal hersteld worden dankzij moderne technieken. Doorgaans gebruikt men de grootte van een €2-munt als referentie: zolang het sterretje kleiner is dan een muntstuk van €2, kan het hersteld worden. Belangrijk hierbij is ook dat het sterretje zich niet aan de rand van de autoruit mag bevinden.

Autoruit vervangen

Bij grotere sterretjes of barsten moet de autoruit vervangen worden. Gelukkig is het vervangen van een autoruit geen grote operatie meer, dankzij moderne technieken. In de meeste gevallen zal de hersteller je voorruit vervangen terwijl je ter plekke wacht!

Autoruit vervangen aan huis

Meer en meer herstellers bieden de optie om je autoruit te laten vervangen/herstellen thuis of op je werk. Dankzij een mobiele dienst kunnen ze deze service aanbieden. Gemakkelijk als je weinig tijd hebt om de herstelling van je autoruit te laten uitvoeren!

Autoruit tinten

Sommige bestuurders kiezen ervoor om hun autoruiten te laten tinten. Bij de aankoop van een nieuwe wagen kan je simpelweg voor deze optie kiezen, maar in andere gevallen kan het nodig zijn om dit achteraf te doen (wanneer je dat wenst). Ook deze dienst wordt door vele glasherstellers aangeboden. Let wel op; noch de voorruit, noch de voorste zijramen van de wagen mogen getint worden volgens de wet. Beperk het dus tot de achterruiten!

Komt mijn schade in aanmerking?

Let op: bij een sterretje dat groter is dan een muntstuk van €2 en/of zich op minder dan 6 cm van de rand bevindt, moet de ruit vervangen worden. Dit geldt ook wanneer het zich in het gezichtsveld van de bestuurder bevindt.

Aan huis of in een atelier?

Ten slotte is het belangrijke dat er een overdekte plaats beschikbaar is bij herstellingen aan huis. Indien het om een voorruit gaat met verschillende sensoren, is het nodig om deze opnieuw te kalibreren. Dit kan helaas enkel in een atelier. De hersteller zal je dit laten weten.

Prijzen vergelijken

Ben je op zoek naar een goede hersteller om je autoruit te vervangen of een sterretje te herstellen? Via Carfixer vergelijk je kosteloos 3 offertes van herstellers in jouw buurt. Zo vind je eenvoudig de voordeligste deals en ben je verzekerd van een goede kwaliteit!